Omgeving:

Oirschot ligt centraal in Noord-Brabant, in de driehoek Eindhoven, Tilburg en 's-Hertogenbosch. 'Monument in het groen' en met reden. Een prachtige omgeving, met talloze recreatiemogelijkheden.
Oirschot heeft een uniek wandelroutenetwerk van maar liefst 180 kilometer aan uitgezette wandelpaden.
Tevens zijn er diverse fietstochten, die u voeren door het gevarieerde landschap en langs de vele gemeentelijke monumenten.
U kunt diverse musea en galeries bezoeken of gezellig winkelen. Oirschot is rijk bedeeld met horecagelegenheden, dus altijd in de buurt, om lekker te eten of gezellig op een terrasje te zitten.
Voor een dagje uit kunt bijvoorbeeld naar De Efteling, Aquabest, Safaripark Beekse Bergen of één van de steden in de buurt.

De Goeientier ligt in Spoordonk, gemeente Oirschot, vlakbij landschappelijk gebied. Temidden van de natuurgebieden 'De Mortelen', 'De Baest', 'Kampina' en de 'Oisterwijkse Bossen en Vennen'.

Fotografie: Franc Beekmans

De Goeientier is een uitgelezen basis voor wandel- en/of fietstochten. Er zijn diverse café's en restaurants in de nabije omgeving (blauwe stippen op plattegrond), zoals 'Herberg de schutskuil' met visvijver, 'Café Vingerhoeds', 'D'n Oirschotse kegel', 'De Gerrithoeve' waar je voor een klein bedrag heerlijk kunt eten en waar ook een boerderijterras aanwezig is, 'Café het Kroegske' waar men ook een solex kan huren en 'eten wat de pot schaft' voor € 15,-, 'Spoordonkse watermolen', 'pannenkoekenhuis de Rode haktol', 'Boerderijterras Jacobushof' waar je een kopje koffie kunt drinken in een café in een stal waar koeien staan.
Uw boodschappen kunt u in Oirschot doen.

Route:

Op de snelweg (A58) neemt u tussen Eindhoven en Tilburg afslag 8 (Oirschot).
U neemt richting 'Oirschot', dit is de 'Kempenweg'.
Op de vierde rotonde rechts (richting Boxtel) de 'Oude Grintweg' op.
Tweede weg links (bij Camping De Bocht/D'n Oirschotse Kegel), 'Gijzelaar'.
Tweede weg rechts 'Hedel'. Helemaal uitrijden en bij de T-splitsing rechts, 'Krukkerd'.
U kunt zich melden op Krukkerd 5 (boerderij, voorbij de bocht aan de rechterkant).

Wanneer men uit het Noorden komt, vanaf 's-Hertogenbosch, kan men op de snelweg (A2) afslag 26 (Boxtel) nemen. U neemt richting 'Boxtel'.
Bij rotonde rechtdoor. Dan eerste weg links richting 'Oirschot'.
U bevindt zich dan op de 'Oude Grintweg'. Deze weg een paar kilometer volgen, dan rechtsaf, 'Steenrijt' op. Tweede weg links, 'Soeperdonken'.
Eerste kruising links, 'Krukkerd'.
U kunt zich melden op Krukkerd 5 (boerderij aan de linkerkant, achterste gedeelte).

Wij verwijzen u graag naar de website van de ANWB om uw route te bepalen.

Links: